penningen

plaquettes

standbeelden

borstbeelden

tekeningen

dierplastieken

decoraties

keramiek

monumenten

publicaties

fotoalbum

overig
standbeelden:

faun

danseresje

mijmering

moedertje

de nar

levende beelden

bokser

fluiter

turfschipper

baadster

zittend naakt zandsteen

peinzende vrouw

Mevrouw H.

vrouwenfiguur

Hans Brinker

de nederlandse vrouw

zittend naakt hout

Mr. Pennewip

maagd

kind

 

manco

Onderwerp bokser
Jaar 1927
Gesigneerd onbekend
Materiaal brons
Afmetingen onbekend
Aanwezigheid onbekend
Bijzonderheden

Het beeldje van tante is het middelste beeld. Links staat een beeld van mej. Gobius en recht staat de bokser gemaakt door Toon Dupuis, haar oud-leraar. De foto komt uit "Sport in beeld" van 12 april 1934. De foto is ook gepubliceerd in Het Vaderland van 9 april 1932.
Het beeldje wordt als eerste vermeld in de NRC van 1 juni 1927 (dus zeven jaar eerder). Het werk is dan tentoongesteld op de groepstentoonstelling in Arti et Amicitiae, Amsterdam. " … haar bokser, waar de actie voor haar boven het achevé uitgaat". In de "Catalogue de l'Exposition au Musée Municipal d'Amsterdam" staat onder nummer 505 het beeldje vermeld. Het is de catalogus die hoort bij de kunstinzendingen van de Olympische Spelen van 1928 die in het Stedelijk Museum, Amsterdam tentoongesteld worden.
Verwonderlijk dat het beeldje nogmaals in 1932 wordt ingezonden voor de Olympische Spelen in Los Angeles. Wellicht is het een andere bokser, maar ik heb mijn twijfels. W. Jos de Gruyter schrijft in Het Vaderland van 9 april 1932 daarover: " Onder de plastieken frappeeren de bronzen van Toon Dupuis en mej. G. Rueb. De houding is goed getroffen in mej. Ruebs Bokser, het geheel aandachtig en gevoelig gemodelleerd: de beenen zijn echter aanmerkelijk sterker dan het bovendeel – borst en kop – waarin een zekere aarzeling valt te bespeuren."

 

 

naar boven