penningen

plaquettes

standbeelden

borstbeelden

tekeningen

dierplastieken

decoraties

keramiek

monumenten

publicaties

fotoalbum

overig
keramiek:

liggend hertje

plateau HVA

Heldring & Pierson

beer

duikend eendje

lopend eendje

staand eendje

woudaapje

ijsvogel

marmot

foxterrier

angorakat

rustende eend

torenvalk

kraai

galopperend paard

pad

frivool stelletje

hazewindhond

vrouwelijk naakt

uiltjes

kinderkopje

egel 1

egel 2

Peter Holland

 

manco

  mancolijst keramiek:
   
1918 of eerder kinderkopje. Tentoongesteld bij de Rotterdamsche Kunstkring 1918
1918 of eerder Steenwerper in klei geboetseerd (vermeld in de NRC 1918-04-14)
1927

Buste. De "buste van mej. Rueb" is vermeld in de calculatieboeken van Goedewaagen bij 31 maart 1927. Het is een dubbele calculatie, eentje van het beeld en een calculatie voor als er meerdere gemaakt moesten worden.

De buste zelf is vermeld in het Limburgsch Dagblad van 13 maart 1928, waar het een onderdeel is van een tentoonstelling van keramische kunst in Maastricht. Goedewaagen staat daar met een stand. "In het midden van deze stand prijkt de smaakvolle buste van Juliana van Stolberg, ontworpen door Rueb."

De buste van Rueb is dus eigenlijk buste van iemand anders.

1927 aapje (vermeld in de NRC van 1 juni 1927. Het beeld is tentoongesteld op de groepstentoonstelling in Arti et Amicitiae, Amsterdam)
1928 In het Limburgsch Dagblad van 14 maart 1928 wordt de tentoonstelling van keramische kunst in Maastricht besproken. Daarin:
"Goedewaagen te Gouda had sieraardewerk en bouwaardewerk ontworpen door den bekenden Lion Cachet. In het midden van deze stand prijkt de smaakvolle buste van Juliana van Stolberg, ontworpen door Rueb."
1933 Rond relief. Er zijn ronde reliefs vermeld in de calculatieboeken van Goedewaagen bij 29 mei 1933. Er werden maar liefs drie uitvoeringen berekend ; 8 in rode klei (en ongeglazuurd ?), 10 geolied in de was, en 12 in matglans glazuur.
1948 reliŽf danseres. Het is tentoongesteld geweest in 1948 bij de Rotterdamsche kunstkring.
1948 schildpad. Het is tentoongesteld geweest in 1948 bij de Rotterdamsche kunstkring.
1935 "Vrolijk snuitje van J.R." genoemd in de Gooi- en Eemlander van 6 november 1935 als nr 19 in de tentoonstelling bij Buffa, Amsterdam
1935 "Terracotta buste van mej B." genoemd in de Gooi- en Eemlander van 6 november 1935 als nr 20 in de tentoonstelling bij Buffa, Amsterdam
?

Dennis van den Hoek en Bert-Jan Baas hebben de onderstaande aantekening gevonden in het calculatieboek van 1939-1954 - maar na 70 jaar zegt dat niet zoveel meer. Het gaat om een los velletje en dat is zo verplaatst in een archiefdossiermap. Dat het om tegels gaat zoals het galopperende paard, de hazewind en het frivole stelletje lijkt voor de hand te liggen gezien de maten die erbij staan. De tegel van het galopperend paard is 14 x 14 cm en van de hazewindhond ook , maar daar staat geen stempel van Goedewaagen op. De enige tegel met een vrouw erop is "vrouwelijk naakt" en is ongeveer 25 x 31. Maar de vrouw danst niet echt en de tegel heeft geen Goedewaagemerkje.
Kortom: de aantekening is voer voor onderzoek en handschriftontrafelaars.

 


klik op het plaatje voor een vergroting

 

1951

In het calculatieboek van Goedewaagen wordt een reliŽf vermeld van Hansje Brinker/ Peter Holland.

 

 

naar boven