penningen

plaquettes

standbeelden

borstbeelden

tekeningen

dierplastieken

decoraties

keramiek

monumenten

publicaties

fotoalbum

overig
decoraties:

Jacoba van Beieren

lamp

Jacatra 1619

De Ark van Noach

Jan Klaassen

Oranje-kinderkamer

Dierentuinbrug

Javabrug

kippen op stok

trapversiering

gevelsteen Gouda

 

manco

Onderwerp trapversiering
Jaar 1948
Gesigneerd ?
Materiaal wengé hout
Afmetingen ?
Aanwezigheid nog niet teruggevonden
Bijzonderheden De foto komt uit het fotomapje van tante. Op de achterkant de tekst: trappaal versiering in Wangehout. "Willem Ruys"

Cornelis Veth vermeldt bij "in booten uitgevoerde werken":
1939 Trap-opgang in hout - Boot der 2e kl. - "Rotterdamsche Lloyd".

In het boek van Frans Luidinga en Nico Guns "Willem Ruys - de kroon op de vloot" van Soeren, Amsterdam, 2007, staat op pagina 272 en 539 een verwijzing dat tante bij de trapopgang van de Grote (of Tweede Klasse) Vestibule B-dek twee houten sculpturen van steigerende paarden heeft gemaakt.

De datering laat een nogal groot verschil zien, maar dat is toe te schrijven aan de lange bouwtijd van het schip: voor de oorlog is de bouw begonnen, gedurende de Tweede Wereldoorlog op een laag pitje gezet en na de oorlog is het schip afgebouwd.

In een artikel van Pier Terwen over Georg Graff (Jaarboekje Die Haghe 2004) staat bij "interieurkunst en overig klein werk" nr 05 dat in 1947 Graff snijwerk voor het trappenhuis van de M.S. Willem Ruys heeft uitgevoerd. Deze werken heeft hij onder eigen naam gemaakt. Georg Graff was een practiciƫn waar tante veel mee gewerkt heeft en het kan zijn dat tante het paard heeft ontworpen en door Graff heeft laten uitvoeren.

 

 

naar boven