Het werk van Gra Rueb, zoals dat is verzameld op de site, heeft een plek in een boek gekregen. Dat betekent dat haar penningen en plaquettes, haar borst- en standbeelden, haar dierplastieken in brons en keramiek, het decoratief werk, de monumenten en haar tekeningen erin zijn opgenomen. Een boek van 395 pagina’s.
Daarin is er ook een overzicht van tentoonstellingen waar werk van haar heeft gestaan en een lijst van geschreven bronnen zoals boeken en periodieken opgenomen.

 

Maar er is meer, namelijk een schriftje met een ABC ter gelegenheid van haar 70ste verjaardag, gemaakt door medekunstenaars, gezien de pentekeningen op de omslag en de titelpagina. In dat schriftje worden veel werken (vaak alfabetisch, daar is het een ABC-tje voor) besproken. Dit hoofdstuk is het enige in kleur. De rest is zwart/wit. Bij veel werk speelt kleur geen rol omdat ze veel met Japanszwarte patina heeft gewerkt. Gaandeweg het boek komt er een meer chronologische volgorde. Om de overvloed van werk te ervaren is dit niet echt nodig.

 

Klik hier om het boek in te zien. Het boek begint zoals gebruikelijk met een inleiding, die u nu eens niet als laatste maar als eerste kunt lezen. En het eindigt met het “overzicht van besproken werken en personen”, een hoofdstuk met technische details van de werken en de sleutel om het werk op naam in het boek terug te vinden.

 


Het boek kost € 55,- (+ € 7,- porto)

 

Als u belangstelling heeft, kunt u een bericht sturen naar hansrueb@grarueb.nl, ik zal u dan informeren hoe u het boek kunt bestellen.

 

Met vriendelijke groet,

Hans Rueb
Stolwijk, februari 2023

 

 

terug naar de website...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

terug naar de website...